2:30:00 μ.μ.
0
Πριν δύο χρόνια, η Google προχωρούσε στην εξαγορά του QuickOffice, μιας από τις καλύτερες σουίτες εφαρμογών για φορητές συσκευές, η οποία προοριζόταν στη δημιουργία και επεξεργασία εγγράφων Office.   

Με σημερινό της μήνυμα όμως στο blog των Google Apps, μαθαίνουμε ότι η πορεία του QuckOffice έφτασε στο τέλος της, με τη Google να αποφασίζει να τερματίσει την περαιτέρω αναβάθμιση της και να προχωρά στην αφαίρεση της από τα Google Play και App Store.

Η απόφαση θεωρείται αναμενόμενη αφού ήδη για αρκετό καιρό η εταιρεία είχε προχωρήσει στην ενσωμάτωση των δυνατοτήτων της εφαρμογής σε άλλες μεμονωμένες εφαρμογές όπως το Google Docs, Sheets και Slides, κάνοντας περιττή την ύπαρξη του QuickOffice. Μάλιστα στο πρόσφατο συνέδριο Google I/O, μάθαμε ότι οι συγκεκριμένες εφαρμογές θα έχουν πολύ σύντομα εγγενή δυνατότητα επεξεργασίας εγγράφων Office, λύνοντας ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα και του QuickOffice αλλά και των μεμονωμένων εφαρμογών της Google.

Για όσους ενδιαφέρονται για ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας, λίγο καιρό μετά την εξαγορά, η Google ανακοίνωσε ότι η σουίτα θα ήταν διαθέσιμη εντελώς δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο μέσω του Play Store και του App Store. Στη συνέχεια προχώρησε στην αφαίρεση κάθε διασύνδεσης της εφαρμογής με εξωτερική υπηρεσία εκτός του Google Drive, με παράλληλη αλλαγή στο γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής για smartphones και tablets.

Η αφαίρεση της εφαρμογής θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, με τη Google να καθησυχάζει όσους χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή αναφέροντας ότι δεν θα υπάρξει κανένας περιορισμός για μελλοντική χρήση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου