8:51:00 π.μ.
0
Ξεκινά η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισoδήματα του 2015. Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Ι. Μπάκα  δίνεται εντολή σε όλες τις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία να στείλουν τις βεβαιώσεις και να ενημερώσουν το Taxis για όλες τις αποδοχές των φορολογούμενων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.


Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος προβλέπει τις διαδικασίες καθώς και το τι πρέπει να δηλωθεί και αυτό αφορά βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και της βεβαίωσης εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα καθώς και υποβολή αυτών με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου για το φορολογικό έτος 2015.

Εξαιρετικά για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε η 31 Δεκεμβρίου 2016. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2015 η σχετική απόφαση για τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων εκδόθηκε στις 18 Μαρτίου, όταν η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των βεβαιώσεων είχε ορισθεί στις 30 Μαρτίου. 

Οι  φορολογούμενοι θα δουν και φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2015 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο περίπου δυο μηνών για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση αφού σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει στις 30 Απριλίου ενώ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο φόρος καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις.

8/1/2016
Πηγή : www.capital.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου