3:18:00 μ.μ.
0
Τα τελευταία γεγονότα με το PopCorn-Time και την παύση της ανανέωσης των torrents από την ομάδα Υify έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό πρόβλημα που κανείς δεν γνωρίζει το πώς θα εξελιχτεί. Από την μια η ομάδα της υπάρχουσας έκδοσης του PCT (se), δεν δείχνει την διάθεση ή την ικανότητα να διορθώσει την εφαρμογή η οποία δεν τρέχει παντού λόγω κάποιων bugs και εξαρτήσεων, και από την άλλη η ομάδα του πρώτου και αυθεντικού PCT (η io), δείχνει να κάνει επανασύσταση αλλά με αργά βήματα και με πολύπλοκες διαδικασίες ώστε να λειτουργήσει σωστά έστω το τμήμα με τις ταινίες της εφαρμογής. Τα ευχάριστα όμως είναι πως, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έρχονται, γίνεται και προσπάθεια συνέχισης της ομάδας του Yify. Αν αυτή θα έχει το ίδιο όνομα ή όχι, αν θα γίνουν άλλες αλλαγές σε υποδομές, είναι ακόμα αρκετά πρώιμο να το πούμε.


Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε και το Yify-pop. Αν και το PCT είναι ανοιχτού κώδικα, εν' τούτοις δεν παρέχει καμία ιδιωτικότητα με αποτέλεσμα να μπορεί να υπάρχει tracking της ΙΡ διεύθυνσής μας. Το Yify-pop από την άλλη που στην πράξη είναι ένας PCT κλώνος, έχει λάβει μέτρα και γι' αυτό, μπορώντας στην ουσία να τρέξετε τοπικά την εφαρμογή, απ' ευθείας στον υπολογιστή σας (στον browser για την ακρίβεια). Το Yify Pop δηλαδή είναι ένας web server για streaming torrents από το yify, με μια ωραία διεπαφή, η οποία έχει σχεδιασμό για κάθε είδους μηχάνημα (υπολογιστή, smart-phone, tablet).
Ήδη έχει αρχίσει να υπάρχει ένα ενδιαφέρον και μια κινητικότητα γύρω της που αν και δεν είναι τόσο νέα, ακούστηκε τώρα λόγω των γεγονότων με το Yify και προφανώς των όσων θα επακολουθήσουν. Στο πως δεν έγινε τόσο γνωστή όσο το PCT και άλλοι κλώνοι του οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έρχεται - μέχρι αυτήν την στιγμή τουλάχιστον - με έτοιμα εκτελέσιμα πακέτα για εύκολη εγκατάσταση και από την φύση του προορίζεται για εγκατάσταση σε servers ή έστω από εικονική μηχανή.
Παρ' όλ' αυτά, εμείς θα δώσουμε έναν τρόπο εγκατάστασης που είναι για Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές. Αν έχει πακέτα για Windows και OSX, δεν το γνωρίζω.

Έγκατάσταση το YIFY Pop

Έχει κάποιες εξαρτήσεις (node.js και npm) και μια διαδικασία για να ολοκληρωθεί η εγκατάστασή του. Για συντομία και προκειμένου να μπορούν ν' ακολουθήσουν όλοι, ανοίξτε το τερματικό / κονσόλα σας και αρχίστε να δίνετε μια-μια, τις ακόλουθες εντολές, εισάγοντας τον κωδικό σας μόλις ζητηθεί:

sudo apt-get install nodejs npm
sudo apt-get install nodejs nodejs-legacy curl
sudo curl https://www.npmjs.com/install.sh | sh
cd /var/www
git clone https://github.com/yify-pop/yify-pop
cd yify-pop
sudo npm -g install geddy
sudo npm -g install peerflix
sudo npm install

Έχοντας ολοκληρωθεί πετυχημένα η εγκατάσταση (κάτι που δεν μπορούμε να πούμε πως θα συμβεί σε όλους), εκκινήστε τον server, δίνοντας την εντολή:

geddy

Και σε μια νέα καρτέλα (tab) του browser σας μεταβείτε στην διεύθυνση:
http://εδώ_θα_βάλετε_την_IP_σας:4000/
Αν όλα έχουν πάει καλά, θα σας ανοίξει το κεντρικό παράθυρο της εφαρμογής:


Η εμφάνιση του περιεχομένου είναι ως εξής:


Δεν διαφέρει σε τίποτα άλλο από το PCT και αφού όλα έχουν πάει καλά, μπορείτε ν' αρχίσετε να παρακολουθείτε ό,τι θέλετε, από την υπάρχουσα βάση δεδομένων του Yify:


Αυτός είναι τρόπος εγκατάστασής του, μα ενδέχεται κάποια στιγμή να γίνει kill το nodejs. Αν πέσετε σε αυτήν την περίπτωση και σας συμβεί κάτι τέτοιο, αφήστε ένα σχόλιο από κάτω, το μόνο που χρειάζεται είναι μια μικρή επέμβαση σ' ένα αρχείο (/etc/init.d/geddy).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου